Ekonomi

İzmitli çiftçilerden dayanışma örneği

KOCAELİ (İGFA) –Geçtiğimiz dönemde yaklaşık 90 dönüm araziden 247 ton silaj üreten İzmit Belediyesi, İzmitli çiftçilerin dayanışmasıyla silajın yarısını deprem bölgesindeki çiftçilere, kalan kısmı da çiftçilere dağıttı. İzmit’in bugün

Üretici belediye İzmit Belediyesi, geçtiğimiz dönemde çiftçilere destek olmak amacıyla belediyeye ait yaklaşık 90 dönüm araziyi yem biti üretimi için ayırarak toplam 247 ton silaj elde etti. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan deprem nedeniyle afet bölgesindeki çiftçilere silajın yarısını tahsis eden İzmit Belediyesi, kalan silajı bugün yüzde 100 hibe ile İzmitli çiftçilere dağıttı.

Silaj dağıtım programına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, Ziraat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Özgür Yılmaz ve çiftçiler katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi belirterek, “Hep birlikte tüm Türkiye’nin yaralarını sarmaya çalışıyoruz ama aynı zamanda kendi bölgemizin ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemde İzmit tarımının en değerli kalemleri olan yem bitkileri tarımı ve hayvancılıkta üreticilerimizi destekleme kararı aldık ve bu projelerden biri olan silaj üretimine başladık. Üretici belediye İzmit Belediyesi olarak geçtiğimiz Mayıs ayında çiftçilerimizin desteklenmesi amacıyla belediyemiz arazisinin yaklaşık 90 dönümlük alanı yem bitkileri üretimine tahsis edilmiş ve hasat sonunda yaklaşık 247 ton silaj üretilmiştir. Meslektaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Üretilen silajın yaklaşık yarısını deprem bölgesinde vatandaşlara ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Hürriyet, “Bu nedenle İzmit’teki çiftçilerimize dayanışma ve paylaşımları için teşekkür ediyorum. Normalde bu silajların tamamını burada çiftçilerimize dağıtırdık. Çiftçilerimizin fedakarlığı ile paylaştık ve paylaştık.Ürettiğimiz 3 bin probiyotikli yem katkı maddesi ve 122 ton silajı 6 TIR ile ihtiyaç sahibi köylere ulaştırılmak üzere gönderdik.Deprem olmasaydı, daha çok üreticiye ulaşmış olsaydık hibe programını genişletirdik ama biliyoruz ki birçok çiftçimiz Köy Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelip deprem bölgesinde yem ihtiyacı olursa hakkımdan vazgeçerim dediler. ve İzmitli çiftçilerin bir kez daha tüm ülkemizin başı sağolsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu