Haber

A Milli Takım, EuroBasket’in ilk maçında Sırbistan’a yenildi.

2023 FIBA ​​​​Kadınlar Avrupa Şampiyonası D Grubu ilk maçında A Milli Basketbol Takımı Sırbistan’a 71-63 mağlup oldu.

Karşılaşmaya karşılıklı sayılar bularak başlayan takımlar, ilk 3 dakikayı 6-6’lık, ilk 5 dakikayı ise 10-10’luk beraberlikle geçti. Olcay Çakır Turgut ve Alperi Onar’ın etkili oyunuyla üstünlüğü eline geçiren Türkiye, 3. dakikaya 15-12 önde girdi. Son ana kadar mücadeleyi sürdüren millilerimiz son 20 saniyede 2 sayı gerilese de Alperi Onar son üç sayılık basketle periyodu 22-21 kapatmayı başardı.

Sırbistan ikinci periyotta daha iyi oynadı. Hücum ribaundlarında öne çıkan ve hızlı ataklar geliştiren Sırbistan; Jankovic, Jovanovic ve Raja’nın sayıları ile maçın bitimine 1 dakika 40 saniye kala 6 sayılık üstünlüğü (30-36) elde eden oyuncu, ilk yarıyı 37-33 önde tamamladı.

Üçüncü periyodun ilk bölümünde daha iyi bir oyun sergileyen ay-yıldızlı grup, 33. dakikada 40-40’lık beraberlik yakaladı. Cadjo ve Anderson’ın etkili oyunuyla yeniden öne geçen Sırbistan, çeyreğin bitimine 1 dakika kala 9 sayılık üstünlük yakaladı: 48-57. McCowan’ın 4. faulü bulmasında sıkıntı yaşayan A Milli Takımımız son çeyreğe 52-58 önde girdi.

Son çeyreğin ilk yarısında Türkiye’nin farkı kapatma çabalarına izin vermeyen Sırbistan, son bölüme özellikle oyun kurucu Anderson’ın sayıları ile 60-64 önde geçti. Son dakikalarda rakibinden çaldığı topları değerlendiremeyen ve Başantrenör Ekrem Memnun’un teknik faulünü alan A Milli Takım, 71-63 mağlup oldu.

MACARİSTAN’A KARŞI İKİNCİ MAÇ AÇIK

A Milli Takım, EuroBasket D Grubu ikinci maçında yarın Macaristan ile karşılaşacak. 13.15’te başlayacak mücadele Stozice Arena’da oynanacak. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu