Yaşam

‘Şimdi Ne Yapacağım’ Dediğinizde İmdadınıza yetişecek Değerli İpuçları

Şimdi ne yapacağımı düşündüğünüz anlar oldu mu? Günlük rutininiz, profesyonel iş hayatınız ve bağlarınız hakkında bazı faydalı bilgileri sizler için derledik. Buyrun…?

1. Eğer kızgın bir ifade gönderecekseniz, ifadenizi notlara yazın ve ertesi günü bekleyin. Ertesi gün göndermeyi durdurduğunuzdan emin olun.

2. Tasarruf etmek istiyorsanız, sahip olduğunuz para ile erişiminiz olan para arasındaki farkı bilin.

3. Toksik bir ilgi içinde olmak ve bunu sürdürmeye çalışmak yanlış bir yaklaşım değildir. Bir süre sonra birebir davranışlar da gösterebilirsiniz.

4. Aynı anda çoklu görev yapmaya çalışmayın. Tüm dikkatinizi ve gücünüzü tek bir göreve verdiğinizde daha üretken olacaksınız.

5. İşinizde değerli bir projeyi veya başarıyı tamamladığınızda, bunu hemen özgeçmişinize ekleyin. Bu şekilde, başarılarınızı hatırlamaya çalışmazsınız.

6. Yeni bir yönetici iseniz, öğrenebileceğiniz en değerli şeylerden biri, kusurlar için inandırıcı bir ortam yaratmaktır. Ekibinizi başarıya hazırlayın ve hata yaptıklarında ilerleyebilmeleri için öğrenmeyi teşvik edin.

7. İşinizden memnun olsanız bile iş aramaya devam edin. Daha iyi fiyat ve daha sorunsuz şartlar vaat eden bir iş ilanıyla karşılaşabilirsiniz.

8. İnsanların kötü davranışlarının arkasındaki sebebi anlamaya çalışın. Birçok olumsuz duygudan kendinizi kurtaracaksınız.

9. Kendinizi stresli hissettiğinizde 5 kuralını uygulayın ve kendinize sorun: 5 saat, 5 gün veya 5 hafta sonra hala aynı konuda gerginlik yaşıyor musunuz? Bu yol, sizi strese sokan şeyin sandığınız kadar değerli olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

10. “Daha önce başlamalıydım” ifadesini bahane olarak kullanmayı bırakın. Bir ağaç dikmek için en iyi zaman bugün.

11. Herhangi bir şey satın almadan önce kendinize iki soru sorun: “Bu şeyi nerede tutacağım?” ve “Bu şeyi temizlemek ne kadar zor olacak?”

12. Evinizde küf kokusu aldığınızda aslında kokladığınız şey havadaki küf sporlarıdır. Kaynağı ne kadar çabuk bulursanız, o kadar çabuk bir analiz bulabilirsiniz.

13. Birini iltifat ederken, becerilerini değil, sıkı çalışmalarını iltifat edin.

14. İlk birkaç hafta, çıktığınız kişiye evlilik, çocuklar, din ve siyaset hakkında sorular sorun. Bu konularda aynı görüşe sahip olup olmadığınızı öğrenin.

15. Çıkarılabilir sütyen pedlerindeki kırışıklardan kurtulmak için, onları suda kaynatın ve kuruması için dikkatlice yerleştirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu