Yaşam

Soslu makarna tarifleri! Farklı makarna sosları nasıl yapılır?

Hızlı ve pratik olması nedeniyle yemek denilince akla ilk gelen makarna, gerçek soslarla birleştiğinde sıra dışı bir tat oluşturuyor. Makarnayı hep sade ya da salçalı yemekten sıkılanlar için farklı ve lezzetli makarna soslarını derledik.

ALFREDO SOSLU FETTUCİNİ MAKARNA

Malzemeler;

  • 300 gram jülyen doğranmış tavuk göğsü,
  • Bir adet jülyen doğranmış kapya biber,
  • 200 gram dilimlenmiş mantar,
  • 200 gram çiğ krema,
  • Yarım su bardağı haşlanmış makarna suyu,
  • Rendelenmiş Parmesan peyniri (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı ve tereyağı,
  • Tuz

Yapılışı;

Tavayı ocağa alın ve içine bir ölçü zeytinyağı ve tereyağı koyup ısıtın. Ardından jülyen doğranmış tavukları ekleyin ve altını çevirerek suyunu bırakmadan pişirin. Tavukların rengi dönünce jülyen biberleri tekrar tavaya atın. Biberlerin rengi biraz değişmeye başlayınca dilimlenmiş mantarları ilave edip yüksek ateşte soteleyin. Soteleme işlemine devam ederken tuzu ekleyin ve ardından kremayı ve kenara ayırdığınız yarım su bardağı makarna suyunu sos ile birleştirin.

Makarna pişmeden beş dakika önce ocaktan alıp süzün ve durulamadan sos tavasına alın. Beş dakika bu şekilde pişen makarnayı servis tabağına alın ve parmesan peyniri ile servis edin.

ARABBIATA SOSLU MAKARNA



Malzemeler;

  • Bir soğan,
  • iki diş sarımsak,
  • Kurutulmuş acı biberiniz yoksa pul biber,
  • Bir küp şeker,
  • rendelenmiş domates,
  • Karabiber, tuz, tatlı toz biber,
  • Zeytin yağı

Yapılışı;

Öncelikle kurutulmuş acı biberinizi sıcak suya atın ve yumuşaması için bir kenarda bırakın. Daha sonra sarımsakları yavaş yavaş ezin ve soğanlarla birlikte küçük parçalar halinde doğrayın. Yumuşayan biberi küçük parçalar halinde kesin. Orta boy bir tencereye zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı koyup yavaş yavaş kavurun. Daha sonra biber ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar soteleyin. Şeker eriyince istediğiniz kadar rendelenmiş domatesi ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan sosa tuz ve diğer baharatları ekleyip haşladığınız makarna ile birleştirip sıcak servis yapın.

PESTO SOSLU MAKARNA



Malzemeler;

  • İki avuç taze yıkanmış fesleğen
  • Üç yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri,
  • Bir paket çam fıstığı
  • üç diş sarımsak,
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı,
  • Tuz

Yapılışı;

Fesleğen altta olacak şekilde parmesan peyniri, sarımsak, limon suyu, çam fıstığı ve tuzu ekleyip mutfak robotunda çekin. Püre haline gelen bu karışıma azar azar zeytinyağı ekleyin. Sos istenilen kıvama gelince pişirdiğiniz makarna ile birleştirip servis yapın.

NOT: Sosta kullanacağınız limon suyu sosun beklerken kararmasını engelleyecektir. Bu nedenle sos fazla gelirse kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

DOMATES SOSLU MAKARNA



Malzemeler;

  • Bir soğan,
  • Bir adet dilimlenmiş mantar
  • Bir adet kapya biber,
  • Bir adet yeşil biber,
  • iki diş sarımsak,
  • İki domates, rendelenmiş
  • Bir yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz, pul biber, karabiber,
  • Zeytin yağı

Yapılışı;

Soğanları küçük doğrayın. Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve soğanı koyup kısık ateşte soteleyin. Soğanlar sotelenirken biberleri küçük küçük ya da jülyen doğrayın. Sarımsağı hafifçe ezin ve küçük modüller halinde kesin. Kavrulan soğanlara biber, sarımsak ve mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip bir iki dakika bu halde soteleyin ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Sosu koyulaşana kadar pişirin ve son olarak damak tadınıza göre tuz ve diğer baharatları ekleyip makarnayı sosla birleştirin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu