BAKAN ERSOY, ABD’DEN SONRA EN ÇOK İZLENEN ÜLKEYİZ
NECİP Fazıl Ödül Programı’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türk Yüzyılı’nda her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da kendimize büyük hedefler koyduk. Bu hedeflere ulaşmak için edebiyatımız güçleniyor. şiirlerimiz, romanlarımız, sinemamız, düşünce alanındaki çalışmalarımız, kültür ve medeniyet mirasımızı tüm dünyaya ulaştırmak için sanatçı ve bilim adamlarımızın emeklerinin çok değerli olduğuna inanıyoruz. Çalışmalarımızı farklı dillere tercüme ederken bir yandan da 150’ye yakın ülkede güzel Türkçemizi öğretmeye devam ediyoruz. İzlenen ülke konumuna geldik” dedi.
Necip Fazıl Ödülleri programı Beyoğlu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Programda yer alan video gösteriminin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir konuşma yaptı.
“VAKASI OLAN ŞAİR”
Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Necip Fazıl yazdığı şiirlerle edebiyat dünyamıza yeni bir soluk getirirken, edebiyat alanında yazdığı metinlerle de topluma yeni bir ufuk kazandırdı. Fikir ve sanat hayatında eşsiz bir konuma ulaştığı bugün herkes tarafından kabul edilmektedir.Ayrıca onu çok daha özel kılan, bir neslin fikir dünyasının oluşmasında böylesine değerli bir rol oynamasıdır. ve bunun altını özellikle çizmek istiyorum.Parya olmayı reddeden erdemli bir kişiliğe sahip olmasından kaynaklanıyordu.Davası olan bir şairdi.Dava bilincini getiren büyük bir fikir işçisiydi. Türk-İslam kanından aldığı ilhamla nesillere aktararak, şiirleriyle ruhlarını, niyetleriyle akıllarını doyurdu.Yolunda büyük meşakkatlere göğüs gerdi.Çeşitli zorluklara göğüs gerdi.Bedelini ödedi.Ama hatta f ya da bir gün bu yoldan geri dönmeyeceksin. Bütün şiirlerini topladığı eserine Zahmet adını vermesi de bu zorluğa işaret etmektedir” dedi.
“ABD’DEN SONRA EN ÇOK İZLENEN YAPIM YAPILAN ÜLKEYİZ”
Bakan Ersoy, “Yüzyıllık Türkiye’de her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da kendimize büyük hedefler koyduk. Bu hedeflere ulaşmak için, bu hedeflere ulaşmak için edebiyatımızı, şiirlerimizi, romanlarımızı aktarmak için yola çıktık” dedi. ,sinema,düşünce alanındaki eserler ile kültür ve medeniyet birikimimizi dünyanın dört bir yanına yayıyoruz.Sanatçılarımızın ve bilim adamlarımızın emeklerinin çok değerli olduğuna inanıyoruz.Bir yandan farklı dillere çevirdiğimiz eserlerimizi, bir yandan da 150’ye yakın ülkede güzel Türkçemizi öğretmeye devam ediyoruz.Bugün Amerika’dan sonra dünyada en çok üretim yapan ülke konumuna geldik.Türk Yüzyılına sizlerle birlikte hazırlanıyoruz. Türkiye’nin kültürel mirasını farklı coğrafyalara tanıtarak ve kültürel diplomasiyi güçlendirerek değerli kültür sanat dostlarımız ile birlikte hareket ediyoruz.”