ABD-Meksika sınırındaki yüzer bariyerlerin kaldırılması kararı ertelendi
YENİ ABD ile Meksika sınırında yer alan Rio Grande Nehri’ne göçmenlerin geçişini engellemek amacıyla konulan yüzer bariyerlerin kaldırılması kararının ardından Yargıtay, bariyerlerin “yerinde kalmasına” karar verdi. an.
ABD 5. Bölge Temyiz Mahkemesi, Teksas’ın nehrindeki yüzer engelleri gelecek haftaya kadar kaldırmasını gerektiren bir kararı askıya aldı.
Yüzen bariyerlerin ABD Adalet Bakanlığı tarafından kaldırılması davasında, ABD Bölge Yargıcı David Ezra dün bir emir yayınlayarak Teksas yönetimine yüzen bariyerleri sudan kaldırıp 15 Eylül’e kadar nehir kıyısına taşımasını emretti.
Ezra, yüzen bariyerlerin tamamen kaldırılması kararından kaçınarak, bu bariyerlerin güvenlik ve komşu ülkelerle ilişkiler açısından tehdit oluşturduğunu vurguladı.
Teksas eyalet hükümeti karara itiraz edeceklerini açıklarken Vali Greg Abbott, mahkeme kararının yalnızca Başkan Joe Biden’ın Teksas’ın başından beri yapması gerekeni yaptığını kabul etmesini geciktireceğini söyledi.
Engellerin kaldırılmasına ilişkin dava, Biden yönetiminin Teksas sınır politikalarına itiraz olarak ABD Adalet Bakanlığı tarafından açıldı.
Sınırdaki şamandıra bariyeriyle ilgili tartışmalar
Abbott’un temmuz ayında düzensiz göçmenlerin nehri geçmesini önlemek amacıyla Rio Grande Nehri’ne kurduğu dev yüzer şamandıra bariyeri, ülkede tartışmalara neden olmuştu.
ABD Adalet Bakanlığı, nehrin akışına çevresel etki yaptığı, halk sağlığını tehlikeye attığı ve insanlık dışı olduğu gerekçesiyle Teksas yönetiminden şamandıra bariyerinin kaldırılmasını talep etmişti.
Vali Abbott da Teksas’ın kendi sınırlarını koruma yetkisine sahip olduğunu ileri sürerek Biden yönetimini sistematik olmayan göçmenler için uygun önlemleri almamakla eleştirdi.
Göç politikasını belirleme yetkisinin federal hükümette olduğunu vurgulayan bakanlık, Eagle Pass ile Piedras Negras’ın ortasına inşa edilen 305 metre uzunluğundaki dev şamandıra bariyerinin de yıkıldığı gerekçesiyle Teksas yönetimini mahkemeye verdi. yasadışı.
Meksika hükümeti de bariyerin uluslararası sınır anlaşmalarını ihlal ettiği yönünde şikayette bulundu.
Sistemsiz göçmenlerin en çok yasa dışı giriş yaptığı Teksas’ın sonundaki geçiş noktalarının başında Kartal Geçidi gelirken, 2023 yılından bu yana 270 binin üzerinde düzensiz göçmenin bu bölgeye giriş yaptığı kayıtlara geçiyor.